Η Ταινιοθήκη μας

Η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να γίνει δημοσιογράφος.

Ο Ψύλλος

Ο πόλεμος των κουμπιών
Ένας ύμνος στα παιδικά χρόνια.
Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το “Ο Πόλεμος των Κουμπιών” του Λουί Περγκό, έρχεται στην μεγάλη οθόνη. Σ’ ένα χωριό της Νότιας Γαλλίας, το 1957 τα παιδιά ζουν μια ανέμελη ζωή. Μια ομάδα αγοριών, ηλικίας 7 έως 14 ετών, αποφασίζει να κηρύξει ‘πόλεμο’ στους ορκισμένους εχθρούς του απέναντι χωριού. Σε αυτή τη μάχη ο μεγαλύτερος εξευτελισμός για ένα παιδί είναι να καταφέρει ο εχθρός να ξηλώσει τα κουμπιά των ρούχων του. Ποιος θα νικήσει και πόσα κουμπιά θα αλλάξουν χέρια; Αναδημοσίευση από : http://kileko79.wordpress.com
Παιδιά, δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω ολόκληρη την ταινία αλλά μόνο το trailer της. Μόλις την εντοπίσω εννοείται ότι θα  την αναρτήσω!
 
Τα παιδιά του Παραδείσου (Children of Heaven)
Το κυρίαρχο θέμα της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια!!!!! Την ίδια στιγμή που στις "πολιτισμένες" χώρες ένα ζευγάρι παπούτσια ίσως φαίνεται ως κάτι το δεδομένο, σε άλλες χώρες "υποδεέστερες" (για εμάς) αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, θεωρείται ως πολυτέλεια επειδή ακριβώς μπορεί να μην υπάρχει δεύτερο διαθέσιμο.... Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δύο παιδιά, ο 9χρονος Αλί (Μοχάμεντ Αμίρ Ναντζί)και η μικρότερη αδελφούλα του Ζόρα (Αμίρ Φαρόκ Χασεμιαν). Η ταινία ξεκινά με μια σκηνή κατά την οποία ο Αλί παραλαμβάνει από τον τσαγκάρη τα παπούτσια της αδελφής του που του είχε πάει για επισκευή. Στην επιστροφή για το σπίτι ο Αλί χάνει τα παπούτσια. Οταν επιστρέφει στο φτωχικό των γονιών του αποκαλύπτει στην αδελφή του πως έχασε τα παπούτσια της και εκείνη με τα τεράστιο θλιμμένο βλέμμα της τον ρωτά πως θα πάει στο σχολείο χωρίς αυτά. Με έναν πατέρα με πενιχρά εισοδήματα και μια μητέρα κατάκοιτη και άρρωστη δεν υπάρχουν περιθώρια να αγοραστούν καινούργια.
(http://dyosmaraki.blogspot.com/2008/02/bacheha-ye-aseman.html)
H συνέχεια επί της οθόνης...Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Η ταινία υπάρχει στο youtube σε αποσπάσματα αλλά με αγγλικούς υπότιτλους.
Το Νησί (Ostrov)
Όχι, δεν έχει σχέση με την Σπιναλόγκα. Αφορά την ιστορία ενός ανθρώπου που ένα δραματικό περιστατικό του αλλάζει για πάντα τη ζωή. Δείτε την μέχρι το τέλος, το οποίο είναι ανατρεπτικό.
  
Ο απόστολος Παύλος
Η ζωή του αποστόλου Παύλου
Η απόδραση του Ronan  
Μία ταινία μικρού μήκους σχετικά με τον εκφοβισμό (Bullying)
 

Πλανήτης σε αποσύνθεση  

Ένα βίντεο που παρουσιάζει  την ιστορία της γης και του κόσμου

 
Yπερκινητικός Δάσκαλος~Aposynthesi από giannisver

Δεν υπάρχουν σχόλια: