Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το κλαμπ της επιστήμης! Μία εκπληκτική σειρά κινουμένων σχεδίων

Γιατί μοιάζουμε στην μητέρα μας, στον πατέρα μας ή στους παππούδες μας; Γιατί τα μήλα πέφτουν πάντα κάτω και γιατί ο Einstein είναι τόσο σημαντικός; Τι μας ωθεί και αναζητούμε εξω-πλανητική ζωή; Όλες αυτές οι ερωτήσεις και πολλές άλλες βρίσκουν απάντηση στην καταπληκτική σειρά έξι κινούμενων σχεδίων του «Science Club«, μιας παραγωγής του 2012 του BBC Two με την καλλιτεχνική σφραγίδα του 12foot6 studio.



 Από την αναπαραγωγή στην εξαφάνιση, από την μουσική στον Αϊνστάϊν, στην εξερεύνηση του σύμπαντος και στη χημεία του εγκεφάλου, δείτε και ξαναδείτε το κάθε επεισόδιο διαρκείας το πολύ τεσσάρων λεπτών το καθένα.


Επεισόδιο #1. Από τον Αριστοτέλη στον Watson και Crick, πως φτάσαμε στην σημερινή κατανόηση της αναπαραγωγής, στη γενετική και στην κληρονομικότητα;


 Επεισόδιο #2. Ποιές είναι οι σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων 500 χρόνων στον τομέα της φυσικής;

 Επεισόδιο #3. Πριν μερικές εκατοντάδες χρόνια, η έννοια της εξαφάνισης των ειδών ήταν ασύλληπτη για τους πάντες. Πώς ξέρουμε σήμερα ότι αποτελεί στατιστική βεβαιότητα;

 Επεισόδιο #4. Η ανθρώπινη ανάγκη ανακάλυψης και εξερεύνησης άγνωστων τόπων δεν έχει όρια!

 Επεισόδιο # 5. Η ανακάλυψη και η κατανόηση των βασικών στοιχείων λειτουργίας του πιο σύνθετου οργάνου μας, του εγκεφάλου, είναι μια μεγάλη ιστορία!


Επεισόδιο # 6. Κανείς δεν ξέρει πώς ξεκίνησε η μουσική, ίσως να είναι προγενέστερη του λόγου, αλλά σίγουρα είναι μια δημιουργική δραστηριότητα που ξεχωρίζει το είδος μας από όλα τα άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: