Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Θεέ μου πόσο μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε! Οδυσσέας Ελύτης

Η δημιουργία του κόσμου αποτελεί ένα από τα μυστήρια που σαγηνεύουν τον άνθρωπο.Ήδη από την αρχαιότητα με τον Εμπεδοκλή και το Δημόκριτο μέχρι το σύγχρονο Cern ο άνθρωπος διαρκώς αναζητεί, διερωτάται, ερευνά.
 Απόδειξη το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι λαοί διαθέτουν από ένα μύθο με τον οποίο προσπαθούν να εξηγήσουν το ΠΩΣ δημιουργήθηκε ο κόσμος! Πάρτε μία γεύση με κλικ στο σύνδεσμο!
10 μύθοι για την δημιουργία του κόσμου!

Τι λέει όμως η Παλαιά Διαθήκη για τη δημιουργία του κόσμου; 

 


Σύντομα σχόλια:
• Ο Μωσής, γράφοντας τη Γένεση, απευθύνεται στους Ιουδαίους, που ήταν λαός απλοϊκός και ολιγογράμματος –τσοπάνηδες. Προκειμένου, λοιπόν, να κατανοήσουν τα υψηλά νοήματα που θέλει να τους διδάξει, χρησιμοποιεί ανθρωπομορφικές εκφράσεις. Έτσι εμφανίζει τον Θεό να «μιλάει», να «κινείται», να παίρνει πηλό κτλ., όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

• Μία «ημέρα» της Δημιουργίας, που αναφέρεται στη διήγηση, αντιστοιχεί σε εκατομμύρια έτη ιστορικού χρόνου.

• Η Γένεση δεν επιδιώκει να απαντήσει με τρόπο επιστημονικά αντικειμενικό τα ερωτήματα «πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος» και «πότε». Αυτό είναι έργο της βιολογίας, παλαιοντολογίας κλπ. επιστημών. Η Αγία Γραφή απαντάει στα θεολογικά/φιλοσοφικά ερωτήματα «ποιος δημιούργησε τον κόσμο» και «γιατί», δίνοντας τις ακόλουθες απαντήσεις:
         Δημιουργός του κόσμου είναι ο Θεός. Δημιουργεί τη ζωή και την ύπαρξη από την ανυπαρξία («εκ του μη όντος»). Μέχρι τότε, μόνο ο Θεός είναι ο Ων. Δημιουργεί πρώτα τον πνευματικό κόσμο (Αγγέλους) και ύστερα τον υλικό κόσμο. Τελευταίο δημιουργεί τον άνθρωπο, την κορωνίδα της Δημιουργίας.
           Ο Θεός δημιουργεί τον κόσμο από αγάπη και ελευθερία, προκειμένου και τα δημιουργήματά Του να κοινωνούν της μακαριότητας που Εκείνος απολαμβάνει.
           Δημιουργεί τον κόσμο μόνο με τον δημιουργικό του λόγο, με το πρόσταγμά του. Λέει «γενηθήτω» και ακολουθεί το «και εγένετο ούτω».

Πηγή: http://blogs.sch.gr/kantonopou

 Ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω εικόνα και δείτε πως η διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τους γεωλογικούς αιώνες, όπως τους έχει μελετήσει η επιστήμη. 



 

 Η διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης λοιπόν δεν είναι παραμύθι. Τότε γιατί για χρόνια η θεολογία συγκρούεται με την επιστήμη για το θέμα αυτό;


Η θεολογία και η επιστήμη δεν βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους αλλά συμπληρώνουν η μία την άλλη. Αυτό συμβαίνει γιατί απαντούν σε διαφορετικά ερωτήματα. Η θεολογία δίνει απαντήσεις στο ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον κόσμο και ΓΙΑΤΙ (για ποιο λόγο). Η επιστήμη από την άλλη ερευνά το ΠΟΤΕ και το ΠΩΣ δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Ποιες είναι οι επιστημονικές θεωρίες για τη δημιουργία του κόσμου; 

Επικρατέστερες είναι δύο: 

1. Η θεωρία της "Μεγάλης Έκρηξης", γνωστής και ως Bing Bang. 
2. Η θεωρία του διαστελλόμενου και συστελλόμενου σύμπαντος. 


Μπορεί ένας επιστήμονας να είναι συγχρόνως και χριστιανός; Ας δούμε τι μας λέει ο Ισαάκ Νεύτων αλλά και άλλοι επιστήμονες!
View more presentations or Upload your own.
                                                                                                            Ο άνθρωπος όμως δεν πρόσεξε τη δημιουργία...γι' αυτό η γη του στέλνει μήνυμα: "Δε μπορώ πια να αναπνεύσω! SOS!!!" 


"Αν συνεχίσεις έτσι στο τέλος δε θα έχεις ούτε νερό να πιεις! Δες μία εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζεις για τα παιδιά σου..."  







 "Προλαβαίνεις! Άλλαξε τρόπο σκέψης...άλλαξε τρόπο ζωής!!!! Μπορείς να έχεις έναν όμορφο κόσμο!" 
































Δεν υπάρχουν σχόλια: